Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, dezvăluiri incendiare despre starea de alertă: 'Noi am prostituat legea'

Traian Băsescu, dezvăluiri incendiare despre starea de alertă: 'Noi am prostituat legea'

Europarlamentarul Traian Băsescu a criticat, miercuri seară, decizia Guvernului de a prelungi starea de alertă, fără încuviințarea Parlamentului: "Noi am prostituat legea. În Constituție sunt două situații în care poți să-i lipsești pe cetățeni de drepturi - starea de urgență și starea de asediu.”

Traian Băsescu, dezvăluiri incendiare despre starea de alertă: 'Noi am prostituat legea'
Sursa foto: Agerpres
17 Iun 2020   •   22:10

Traian Băsescu este de părere că starea de urgență ar fi trebuit menținută până la 15 iulie, iar în cadrul ei trebuiau introduse măsuri de relaxare.

"Noi am prostituat legea. În Constituție sunt două situații în care poți să-i lipsești pe cetățeni de drepturi - starea de urgență și starea de asediu. Au inventat această trăsnaie, starea de alertă. Prin OUG care inventează starea de alertă, se inventează și faptul că poți să-i lipsești pe oameni de drepturi prin hotărâre de guvern.”, a declarat Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică de la Bruxelles.

Fostul președinte spune că decizia Guvernului ar trebui atacată de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională.

”E o prostie. Eu i-aș recomanda doamnei Weber aici să atace”, a spus europarlamentarul care a precizat că drepturile fundamentale nu se pot amputa prin hotărâri de Guvern.

"Din măsuri, a mai rămas un fel de apă de ploaie, atât timp cât ai deschis mall-urile şi bisericile. Ne vom întoarce la cazuri multe, starea de urgenţă a fost ridicată prea repede. S-au deschis sălile de păcănele, ca și cum în asta consta viața românilor. Nu trebuia să dea drumul la păcănele înainte să dai drumul la teatre.”

×
Subiecte în articol: starea de alerta guvern
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close