Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu este acuzat de magistraţi că murdăreşte prestigiul justiţiei

Traian Băsescu este acuzat de magistraţi că murdăreşte prestigiul justiţiei

Traian Băsescu este acuzat de magistraţi că murdăreşte prestigiul justiţiei
12 Apr 2008   •   15:57

Magistraţii români, reuniţi sâmbătă la Palatul Parlamentului, îl acuză pe Traian Băsescu că murdăreşte prestigiul justiţiei. Aceştia consideră că şeful statului a încălcat principiul reglementărilor internaţionale referitoare la statutul independenţei şi credibilităţii judecătorilor. Declaraţiile preşedintelui au fost subiecte de discuţie chiar în plenul conferinţei.

?Nu cred că există în Europa sau în orice alt colţ al lumii vreun preşedinte să-şi permită să expună vreun punct de vedere, nici ca persoana, nici ca şef de stat, referitoare la o hotărâre pe care o pronunţă justiţia?, a declarat preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Viorica Costiniu. Magistraţii sunt cu atât mai indignaţi cu cât o comisie a Consiliului Superior al Magistraturii a întocmit un prim raport prin care se stabilea că decizia a fost perfect întemeiată. Astfel, prin aceste acuzaţii nefondate, însuşi preşedintele ţării strică imaginea justiţiei, cred magistraţii.

Ei sunt de părere că atâta timp cât şeful statului sau alţi oameni politici cu funcţii de conducere fac afirmaţii nefondate, imaginea justiţiei din România va avea de suferit.

Antena 3

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close