Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, huiduit la Tuşnad pentru declaraţiile despre autonomie (VIDEO)

Traian Băsescu, huiduit la Tuşnad pentru declaraţiile despre autonomie (VIDEO)

Traian Băsescu, huiduit la Tuşnad pentru declaraţiile despre autonomie (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
18 Iul 2009   •   12:14

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit la Tuşnad, unde a vizitat Universitatea de Vară "Tusvanyos". Aflat în prezidiu alături de fostul premier ungar Viktor Orban şi de europarlamentarul UDMR Laszlo Tokes, Băsescu a fost fluierat de participanţii la o dezbatere atunci când a adus vorba în discursul său despre autonomia locală. Preşedintele este de părere că aceasta este necesară, dar că trebuie să fie la fel "la Odorhei şi la Tulcea". Supărarea celor prezenţi a fost şi mai mare când preşedintele a citat din Constituţie despre caracterul naţional, suveran şi independent al României.

Traian Băsescu a precizat că este nevoie de o modernizare a Constituţiei, a instituţiilor statului şi de creştere a nivelului de autonomie în fiecare localitate din România.

În cadrul discursului, susţinut în faţa mulţimii, la Tuşnad, preşedintele a citit din Constituţie pasajul care se referă la calitatea României de stat naţional, oamenii au răspuns cu un cor de huiduieli. Preşedintele nu a renunţat şi a ţinut să repete citatul, cu acelaşi răspuns din partea publicului. O parte din cei prezenţi sâmbătă la Tuşnad au afişat lozinci pe care se putea citi cuvântul ?autonomie?, scris în limba maghiară.

Incidentul vine la mai puţin de 24 de ore după ce premierul Emil Boc a fost atacat cu ouă, în faţa Consiliului Judeţean Timiş.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close