Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, întâmpinat cu colac şi ţuică la Festivalul Văii Mureşului (VIDEO)

Traian Băsescu, întâmpinat cu colac şi ţuică la Festivalul Văii Mureşului (VIDEO)

Traian Băsescu, întâmpinat cu colac şi ţuică la Festivalul Văii Mureşului (VIDEO)
Sursa foto: Rastolita
11 Iul 2009   •   19:46

Preşedintele Traian Băsescu a participat sâmbătă pe Valea Mureşului, la fesivalul de la Răstoliţa. Evenimentele celei de-a cincea ediţii au început încă de vineri. Scopul manifestărilor este promovarea obiceiurilor şi mâncărurilor tradiţionale din zonă.

Traian Băsescu a fost aşteptat ore în şir de reprezentanţii celor 15 localităţi de pe Valea Mureşului şi a fost întâmpinat cu ţuică şi colac. Preşedintele Traian Băsescu le-a mulţumit oamenilor veniţi la Festivalul de la Răstoliţa pentru că au reuşit să păstreze românismul în zonă şi să aibă bune relaţii cu cetăţenii de etnie maghiară, germană sau romă. După discurs, şeful statului s-a amestecat printre oameni.



Fiecare sat de pe Valea Mureşului are amenajat câte un stand unde îşi prezintă portul din zona dar şi mâncărurile tradiţionale. Vârstnicele sunt cele care iau cel mai în serios această manifestare şi s-au pregătit din timp, astfel încât publicul să fie impresionat de ce vede la festival.

Si renumitul lutier din Reghin, Vasile Gliga, care în prezent a ajuns deputat în Parlamentul României, abia aştepta acest festival, când se îmbracă în straie populare şi arată lumii cum se face cu adevărat o vioară.

Organizatorii festivalului au pregătit şi momente artistice pentru cei care iau parte la eveniment. Pe lângă trupe renumite de muzică uşoara din România, pe scena festivalului sunt interpretate jocuri şi cântece populare de pe Valea Mureşului.

În programul festivalului mai este inclus şi un concurs de tăiat lemne, unde flăcăii îşi pot demonstra calităţile de bărbaţi adevăraţi. Cea de-a cincea ediţie a festivalului Valea Mureşului se va incheia duminică.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close