Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: La noi universităţile fac doctori parcă ar fi tiparniţe

Traian Băsescu: La noi universităţile fac doctori parcă ar fi tiparniţe

Traian Băsescu: La noi universităţile fac doctori parcă ar fi tiparniţe
19 Apr 2008   •   09:49

Liderii studenţilor din România au participat sâmbătă la primul lor congres. Aproape 600 de tineri au dezbătut situaţia învăţământului universitar din ţară. Invitat la discuţii, şeful statului, Traian Băsescu, a criticat sistemul de învăţământ românesc care scoate pe bandă rulantă diplome de masterat sau doctorat, în vreme ce în topul universităţilor europene, România nu există.

În discursul susţinut la Congresul Uniunii Studenţilor din România, preşedintele a criticat pe larg starea sistemului de educaţie. În opinia sa, cele 28 de modificări aduse Legii Învăţământului în ultimii 18 ani au marcat negativ calitatea educaţiei. Şeful statului consideră că, din cauza lipsei de corelare cu realitatea economică a ţării, pregătirea absolvenţilor este slabă, iar şansele lor de a-şi găsi un loc bun de muncă sunt foarte reduse. România nu are nicio universitate recunoscută internaţional, a mai atras atenţia preşedintele.

Băsescu este nemulţumit că, în acest timp, universităţile din România dau diplome de masterat sau doctorat pe bandă rulantă. ?La noi universităţile fac doctori parcă ar fi tiparniţe!? Cu toate acestea, tinerii care doresc să lucreze în străinătate au dificultăţi în a-şi promova competenţele. Şeful statului a precizat că nu face referire la vârfurile pe care le produc universităţile, ci la marea majoritate a celor care termină o formă de învăţământ universitar.

El a afirmat însă că semnarea Pactului Naţional pentru Educaţie reprezintă un pas decisiv în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ românesc. A adăugat că speră ca strategia privind educaţia, bazată pe Pactul Naţional pentru Educaţie, să fie finalizată până la începutul anului universitar 2008 - 2009.

TRAIAN BĂSESCU ESTE NEMULŢUMIT DE PERFORMANŢELE ÎNVĂŢĂMÂNTULUI ROMÂNESC

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close