Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Niciodată România nu va fi parteneră la destructurarea altor state

Traian Băsescu: Niciodată România nu va fi parteneră la destructurarea altor state

Traian Băsescu: Niciodată România nu va fi parteneră la destructurarea altor state
22 Aug 2008   •   12:01

România nu va fi parteneră la destructurarea altor state, a declarat, vineri, preşedintele Traian Băsescu, referindu-se la situaţia din Georgia. Dacă se va continua pe linia susţinerii drepturilor colective ale minorităţilor, Balcanii şi Rusia vor avea mari probleme de integritate teritorială, a adăugat Băsescu.

Şeful statului român a făcut o analiză a turneului său în jurul Mării Negre, spunând că, la baza acestui turneu a stat nevoia de securitate a Românie, mai ales că aceste conflicte se desfăşoară foarte aproape de ţara noastră.

"În momentul de faţă, prioritatea în Georgia o reprezintă stabilizarea regiunii şi punerea în aplicare, în litera şi spiritul legii, a acordului de încetare a focului între Rusia şi Georgia", spune Băsescu.

Preşedintele aminteşte de neajunsurile acorudlui de pace. Acesta este ambiguu şi nu prevede odată precisă la care Rusia ar trebui să îşi retragă trupele.

În legătură cu ajutoarele, Traian Băsescu spune că România va susţine din acest punct de vedere întreg teritoriul oficial al Georgiei.

Preşedintele a mai spus că proiectul Nabucco nu este periclitat de evenimentele din Georgia şi că intervenţia rusă nu a vizat infrastructurile energetice.



Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close