Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, nou dosar penal redeschis. Fostul președinte este acuzat de retrocedări ilegale. Ce spune denunțătorul din Dosarul Flora

Traian Băsescu, nou dosar penal redeschis. Fostul președinte este acuzat de retrocedări ilegale. Ce spune denunțătorul din Dosarul Flora

Traian Băsescu, nou dosar penal redeschis. Fostul președinte este acuzat de retrocedări ilegale. Ce spune denunțătorul din Dosarul Flora
13 Iun 2017   •   09:56

Update: Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România și denunțătorul din dosarul Flora, a declarat la Antena 3 că mai are îndoieli că acest dosar va fi judecat corect.

„Cu ocazia asta felicit justiția. Traian Băsescu a crezut că va rezolva și acest dosar cum a rezolvat cu toate. Așa a declarat la toate televiziunile. Cu ocazia asta, cred că numerit greșit și justiția va lua drum corect și va judeca corect dosarul respectiv, pentru că avem dovezi și elemente care îl acuză pe Traian Băsescu. Și dacă a început urmărirea penală, tot am dubii că voi avea o surpriză neplăcută mai încolo. Nu-l cunosc personal. Ca primar nu a respectat dispozițiile legale în vigoare, a constituit abuz în serviciu și a constituit un grup infracțional organizat. El a beneficiat de imunitate că a fost președinte”, a declarat Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România și denunțătorul din dosarul Flora.

Știre inițială: Fostul președinte Traian Băsescu are un nou dosar penal redeschis. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis redeschiderea Dosarului Flora, în care fostul șef de stat a fost cercetat pentru retrocedarea a aproape 40.000 de metri pătrați de teren pe vremea când era primarul Capitalei. Decizia judecătorilor este definitivă.

"Admite cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. (...) constată legalitatea şi temeinicia Ordonanţei nr. 22/II-2/2017 din 6 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin care s-a dispus infirmarea parţială a Ordonanţei nr. 149/P/2016 din 18 noiembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi redeschiderea urmăririi penale în acest dosar. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 149/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dispusă prin Ordonanţa nr. 22/II-2/2017 din 06 martie 2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", se precizează în decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit denunțătorului din dosar, Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, Traian Băsescu ar fi făcut un abuz în serviciu când a avizat retrocedarea terenului, situat în zona Dămăroaia, din Sectorul 1 al Capitalei, provocând un prejudiciu de aproximativ 100 de milioane de euro.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, în 30 martie, ca procesul vizând redeschiderea dosarului Flora să fie mutat la instanţa supremă.

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care fostul preşedinte Traian Băsescu este acuzat că ar fi retrocedat, în 2003, când era primar al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în Dămăroaia, teren pe care fostul deputat Dumitru Puzdrea a ridicat complexul comercial Flora, a fost solicitată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close