Traian Băsescu: Pensia minimă nu e o pensie, este un ajutor social dat foştilor membri CAP

19 Ian 2020   •   22:56
Traian Băsescu: Pensia minimă nu e o pensie, este un ajutor social dat foştilor membri CAP

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că pensia minimă nu este un drept câştigat pe contributivitate, ci un ajutor social, făcând comparaţia dintre pensia minimă şi pensiile speciale şi arătând că ambele venituri sunt mult mai mari decât contribuţiile plătite la buget de benficiarii lor pe timpul cât au lucrat.

„Eu cred că nu trebuie să intre această pensie socială în concurenţă cu pensia minimă pentru cei care au contribuit la pensii. Este aceeaşi moralitate ca la cei cu pensii speciale, cu singura deosebire că aici se impunea ca ajutor social pe când la pensiile speciale nu se impunea ca ajutor social să-i dai de trei ori pensia pe care o merita ca şi contribuţie” a spus Băsescu.

„Pensia minimă nu e o pensie, este un ajutor social dat foştilor membri CAP, aceia despre care vedeam în fiecare seară la televizor pensii de câţiva lei” a mai spus el, la un post de televiziune.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close