Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu, un preşedinte cu brevet de comandant

Traian Băsescu, un preşedinte cu brevet de comandant

Traian Băsescu, un preşedinte cu brevet de comandant
24 Aug 2007   •   14:42

Preşedintele Traian Băsescu a promovat examenul pentru reconfirmarea brevetului de comandant de navă. Şeful statului a ieşit din examen cu certificatul de reconfirmare ca ofiţer punte management naval şi apoi a mers direct la Autoritatea Navală Română, pentru a-şi ridica brevetul. Preşedintele a declarat că a început şi alte cursuri, pentru recunoaşterea internaţională a brevetului.

El a obţinut punctajul maxim de 100, obţinând şi noul Carnet de Marinar şi Certificat de Capacitate pentru ofiţerii de marină civilă. Băsescu a declarat presei că, în zilele următoare, va parcurge şi ce-a de-a doua etapă teoretică, necesară în mod deosebit personalului navigant ambarcat la bordul vaselor pentru ca pregătirea sa de comandant de navă să fie completă.

Întrebat de ziarişti dacă are de gând să preia din nou comanda unei nave, preşedintele Băsescu a răspuns că presa trage concluzii pripite. ?Dacă zâmbesc, ziceţi că am atitudine politicianistă, dacă îmi fac cursurile trebuie neapărat să sar pe navă!... Le-am făcut pentru că dacă ţin la ceva în mod deosebit este profesia şi sunt convins că un bun politician trebuie să aibă la bază şi capacitatea de a face bine o profesie. Brevetul şi implicit funcţia de comandant de navă este elementul cel mai solid din cariera mea profesională şi politică. Mă simt un preşedinte bine ancorat în viaţă atâta timp cât performanţa mea profesională este încă valabilă?, a declarat Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close