Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu vrea să schimbe Constituţia României

Traian Băsescu vrea să schimbe Constituţia României

Traian Băsescu vrea să schimbe Constituţia României
05 Iun 2008   •   15:54

Traian Băsescu este hotărât să schimbe Constituţia şi împărţirea administrativă a ţării. În acest sens, şeful statului a înfiinţat o comisie pentru analiza regimului constituţional. Comisia trebuie să găsească punctele slabe din legea fundamentală şi să le revizuiască.

Comisia pentru analiza regimului constituţional este formată din 9 membri, conduşi de doi vicepreşedinţi şi de un preşedinte în persoana lui Ioan Stanomir. Traian Băsescu le-a cerut acestora să identifice neajunsurile Constituţiei şi ale împărţirii administrative a ţării pe care apoi să le poată prezentata Parlamentului.

Şeful statului a explicat că împărţirea administrativ-teritorială a României este de vină pentru modul deficitar în care sunt absorbite fondurile europene şi că este" de mare importanţă ca un grup de specialişti neutri să privească puţin în regimul politic din România aşa cum el este înfăţişat de Constituţie".

Preşedintele crede că demersul comisie va fi util atât politicienilor, cât şi românilor în general. La rândul său, preşedintele Comisiei de analiză a regimului politic şi constituţional din România, Ioan Stanomir, a subliniat necesitatea modernizării statului, care nu poate fi făcută decât prin modernizarea Constituţiei.

"Este clar că aceşti ultimi trei ani au arătat deficienţe consistente ale Constituţiei şi o lucrare de analiză a regimului politic din România, făcută într-o asemenea echipă, cred ar fi de interes public deosebit?, a concluzionat preşedintele Traian Băsescu.

VEDEŢI AICI COMUNICATUL DE PRESĂ AL PREŞEDINŢIEI (pdf)

Antena 3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close