Antena 3 CNN Actualitate Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei

Fostul comisar de Poliție Traian Berbeceanu, șef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost numit prefect al Capitalei. Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei
Sursa foto: Facebook / Traian Berbeceanu
de Dan Gabor    |    22 Oct 2020   •   22:09

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern.

Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL pentru că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, cerință pentru a putea fi numit în funcția de prefect al Capitalei.

Ludovic Orban a anunţat joi că prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi schimbat din funcţie. Premierul a precizat cu această ocazie că Traian Berbeceanu este una dintre variantele luate în calcul pentru această calitate.

“Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul Capitalei înaintea unei şedinţe fundamentale conduse de prefectul Capitalei a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din legislaţie şi din hotărârea de Guvern privind starea de alertă. Astăzi, pot să vă spun, da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi la şedinţa de Guvern vom opera această modificare.

Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi pentru funcţia de prefect care se află în evaluare. (…) Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie îl sprijinim, normal. În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om corect, un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să atingă obiectivele pe care şi le stabileşte“, a arătat Orban.

Și preşedintele Klaus Iohannis a criticat luni atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat în contextul creşterii numărului de cazuri la mia de locuitori în Bucureşti.

 

×
Subiecte în articol: Traian Barbeceanu Klaus Iohannis
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close