Antena 3 CNN Actualitate Transfăgărăşanul - rută favorită a bikerilor din Europa (VIDEO)

Transfăgărăşanul - rută favorită a bikerilor din Europa (VIDEO)

Transfăgărăşanul - rută favorită a bikerilor din Europa <font color=red>(VIDEO)</font>
26 Mar 2008   •   00:34

Motocicliştii iau cu asalt Transfăgărăşanul. Cunoscuta rută din România este plasată, într-un top realizat de cotidianul londonez The Guardian, printre cele mai bune şosele din Europa pentru motociclişti. Traseul spectaculos îi atrage pe motociclişti chiar şi primăvara, atunci când puţini şoferi se încumetă să traverseze muntele cu maşinile. Aşa că Transfăgărăşanul ocupă locul al treilea în preferinţele posesorilor de motoare.

Cea mai bună şosea europeană pentru motociclişti este, potrivit The Guardian, The Cat and Fiddle Run din Marea Britanie. Locul al doilea este ocupat de Costiera Amalfitana, şoseaua italiană care leagă Napoli de Salerno.

ŞOSEA PENTRU BIKERI:

Pe cel de-al treilea loc se află Transfăgărăşanul nostru, despre care jurnaliştii britanici vorbesc ca despre "un tunel nesfârşit". Iată ce scrie The Guardian despre traseul din România:

?Dacă este parcurs în timpul verii, veţi părăsi platourile întinse ale Transilvaniei, pentru ca 20 de minute mai târziu să aveţi parte de un peisaj stâncos selenar, înainte de a ajunge pe platourile acoperite de zăpadă. Plonjaţi într-un tunel nesfârşit parcă, aproape de trecătoare, pentru ca la celălalt capăt să ieşiţi în vârful înfloritei şi înverzitei văi a Argeşului, unde peisajul este pavat cu mănăstiri şi castele gotice. De aici, de sus, veţi privi cum Transfăgărăşanul şerpuieşte printre stânci, aducându-te parcă la acelaşi nivel cu celebrul motociclist Valentino Rossi.?

Ce face un drum bun de mers cu o motocicletă? ?Este un proverb printre motociclişti, care spune că a conduce o maşină e ca şi cum ai viziona un film, pe când a conduce o motocicletă este ca şi cum ai fi în acel film?, încheie cotidianul londonez.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close