Antena 3 CNN Actualitate Transparency International a elaborat un proiect de lege împotriva evaziunii fiscale

Transparency International a elaborat un proiect de lege împotriva evaziunii fiscale

Transparency International a elaborat un proiect de lege împotriva evaziunii fiscale
26 Ian 2008   •   08:58

Măsuri noi în lupta împotriva corupţiei. Transparency Internaţional România a finalizat un proiect de lege care permite Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor să monitorizeze toate tranzacţiile pe care persoanele publice cu funcţii în administraţia locală sau centrală le vor efectua în state din cadrul Uniunii Europene. Datele despre aceste tranzacţii vor fi colectate şi puse la dispoziţia unei instituţii europene specializate în lupta împotriva infracţiunilor financiare.

Proiectul de lege elaborat de organizaţia Transparency International România urmăreşte limitarea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Legea a fost iniţiată în urma unei directive europene care reglementează schimbul de informaţii legate de tranzacţiile financiare făcute de domnitari din statele membre UE.

Legea are în vedere parlamentari, membrii Guvernului, judecătorii, procurorii, ambasadorii, primarii, înalţi funcţionari publici, dar şi militarii cu grade înalte. Toate instituţiile financiare sau nefinanciare sunt obligate să pună la dispoziţia Oficiului contra Spălării Banilor informaţiile referitoare la tranzacţiile efectuate în spaţiul comunitar de persoanele expuse politic. Proiectul de lege urmează să fie propus spre adoptare Parlamentului.

Datele privind tranzacţiile vor fi păstrate de o instituţie europeană şi vor putea fi accesate doar în cazul unor investigaţii judiciare.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close