Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii ar putea protesta în timpul summitului NATO

Transportatorii ar putea protesta în timpul summitului NATO

Transportatorii ar putea protesta în timpul summitului NATO
26 Feb 2008   •   14:29

Miniştrii Orban şi Vosganian au lipsit de la întâlnirea cu transportatorii. Aceştia ameninţă că vor bloca drumurile dacă nu le sunt rezolvate doleanţele. Reprezentanţii lor au fost marţi la Ministerul Transporturilor pentru a se întâlni cu ministrul Ludovic Orban, dar şi cu ministrul finanţelor Varujan Vosganian. Cei doi miniştri au lipsit însă de la întâlnirea cu transportatorii. Prin urmare, aceştia au fost nevoiţi să discute cu secretarii de stat din minister.

Transportatorii au avut mai multe revendicări. „Taxele şi infrastructura sunt principalele probleme. Evident rovinieta e pe primul loc, scoaterea ei”, a declarat preşedintele FORT, Augustin Hagiu.

În absenţa celor doi miniştri, discuţiile s-au încheiat fără niciun rezultat. În cazul în care revendicările lor nu vor fi soluţionate până la jumătatea lunii martie, transportatorii ameninţă cu ample acţiuni de protest.

„Italieni au folosit o metodă interesantă, au vorbit cu transportatorii de combustibil să nu iasă din garaje, şi dacă nu ai combustibil stai pe dreapta, (...) găsim metode inteligente”, a comentat unul dintre transportatori. Transportatorii nu exclud varianta organizării unui protest de amploare chiar în perioada summitului NATO.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close