Antena 3 CNN Actualitate Transportatorii au protestat pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Transportatorii au protestat pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Transportatorii au protestat pe autostrada Bucureşti-Piteşti
07 Mar 2008   •   14:37

Transportatorii rutieri au organizat, vineri, un protest pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Aproape 100 de camioane şi dube au mers în coloană până la kilometrul 23. Transportatorii au încercat să atragă atenţia asupra stării dezastruoase a drumurilor din România, dar au avut mai multe solicitări, printre care eliminarea rovinietei şi a taxei de primă înmatriculare pentru vehiculele euro 4 şi euro 5. Protestatarii le-au dat termen autorităţilor până săptămîna viitoare, pe 15 martie, pentru a găsi soluţii la revendicările lor. În caz contrar, au ameninţat şi cu alte forme de protest.

Transportatorii rutieri au plecat în jurul orei 13.00, de la sediul vămii Militari, şi au mers aproximativ 20 de kilometri pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, apoi au revenit revină în Capitală.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a declarat, vineri, că protestul este unul spontan şi că se va desfăşura civilizat.

"Aşteptăm ca indolenţa autorităţilor să treacă pe planul doi, iar pe primul loc să vină interesul naţional. Organizăm acest protest spontan civilizat pentru a taxa indolenţa autorităţilor", a spus Augustin Hagiu.

Transportatorii rutieri sunt nemulţumiţi de starea "dezastruoasă" a drumurilor, de faptul că nu există parcări unde şoferii să poată efectua timpii de odihnă, de controlul "abuziv" din trafic.

Totodată, aceştia susţin că motorina este mai scumpă şi mai proastă decât în vest şi că statul sufocă transportatorii români prin taxe şi impozite.

Protestatarii au cerut eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale şi a taxei de înmatriculare pentru vehiculele Euro 4 şi Euro 5, precum şi păstrarea formei şi nivelului de impunere din 2007.

Antena 3



×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close