Antena 3 CNN Actualitate Transportul buclucaş. Cadavre animale, împrăştiate în Reghin... şi apoi în Bistriţa (VIDEO)

Transportul buclucaş. Cadavre animale, împrăştiate în Reghin... şi apoi în Bistriţa (VIDEO)

Transportul buclucaş. Cadavre animale, împrăştiate în Reghin... şi apoi în Bistriţa (VIDEO)
13 Iul 2009   •   19:57

Sute de kilograme de cadavre de animale s-au împrăştiat duminică noapte în centrul Reghinului. Camionul în care erau transportate leşurile s-a deschis, din mers. Câteva ore mai târziu, incidentul s-a repetat, în judeţul Bistriţa - Năsăud.

Pe o porţiune de 200 de metri, pe şosea, dar şi pe tortuar, chiar lângă casele oamenilor, au zăcut mii de cadavre de animale intrate în putrefacţie.

Camionul ducea leşurile la incinerare, la Dej. Cobora o pantă, când s-a deschis oblonul remorcii. Şoferul şi-a dat seama de ce s-a întâmplat după miros.

Trei ore mai târziu, leşurile erau adunate şi puse înapoi în tir. Mirosul a rămas, însă. Şoferul buclucaş şi-a continuat drumul; nu mult, 50 de kilometri.

?În intersecţia DN17 cu DN15 A s-a deschis oblonul spate şi s-au împrăştiat resturi de animale pe carosabil?, a declarat agentul şef adjunct Moldovan Gabriel.

?Nu pot să îmi explic care a fost problema. S-a cărat piatră cu ea, şi nu au fost probleme?, a declarat Marius Frunză, şoferul TIR-ului.

?Se pare că maşina nu corespunde normelor, trebuia să fie închisă ermetic?, a declarat comisarul Graţian Morariu de la Garda de Mediu.

Şoferul şi firma de transport au de plătit amenzi. Şoferul va plătic 540 de lei, pentru că nu şi-a asigurat încărcătura, iar firma la care lucrează 2.000 de lei, pentru că a folosit o maşină necorespunzătare. În cele din urmă, leşurile au fost duse la Dej, pentru a fi incinerate, fără alte incidente.


Observator

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close