Antena 3 CNN Actualitate Traseele ciudate ale dosarelor de la DNA

Traseele ciudate ale dosarelor de la DNA

Traseele ciudate ale dosarelor de la DNA
01 Oct 2007   •   07:44

Presa continuă să scrie despre traseele îndoielnice ale unor dosare întocmite de procurorii DNA. Ziarul „Gardianul” publică fragmente din documentele care au stat la baza raportului CSM in care e criticată dur activitatea procurorilor anticorupţie. Dosare făcute de blonde, aceasta pare să fie concluzia la care au ajuns ziariştii de la „Gardianul” după ce au studiat concluziile Raportului CSM despre activitatea DNA. Aceeaşi sursă prezintă noi fragmente din ceea ce preşedintele Traian Băsescu numea "un raport preponderent pozitiv asupra DNA".

 Este detaliată povestea unui dosar despre activitatea unei instituţii bancare, dosar care, după ce a stat trei luni prin sertarele procurorilor anticorupţie, a plecat spre Parchetul General în februarie 2007, iar în cele din urmă Parchetul Bucureşti, l-a retrimis la DNA, în competenţa căruia intra. Este prezentat şi cazul unui dosar în care un procuror a uitat că a dispus expertiza şi a dat soluţia fără să mai aştepte rezultatele ei.  Ziariştii de la Gardianul scriu şi despre cauzele pentru care unele percheziţii nu sunt duse la bun sfârşit. Iar erorile procurorului Doru Ţuluş ar putea fi una dintre cauze.

 "Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a penală, prin încheierea din 13 iunie 2007 a admis cererea formulată de procuror şi a emis autorizaţia de percheziţie, valabilă timp de 10 zile. La 20 iunie 2007, procurorul Emilian Eva a emis rezoluţia pentru efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice (....). La 6 iulie 2007, procurorul şef secţie Doru Ţuluş a transmis rezoluţia de constatare tehnico-ştiinţifică şi autorizaţia de percheziţie la serviciul specialişti. Aşadar, la data înregistrării lucrării la Serviciul specialişti (...) autorizaţia emisă de judecător nu mai era valabilă, nemaiexistând posibilitatea legală pentru efectuarea percheziţiei".
Nu cu mult timp în urmă, tot „Gardianul” a publicat fragmente din raportul CSM despre activitatea DNA.  Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close