Antena 3 CNN Actualitate Trei alpinişti din Târgovişte au ajuns pe vârful Mont Blanc

Trei alpinişti din Târgovişte au ajuns pe vârful Mont Blanc

Trei alpinişti din Târgovişte au ajuns pe vârful Mont Blanc
25 Aug 2008   •   20:54

Trei alpinişti din Târgovişte, plecaţi în expediţie spre Mont Blanc au ajuns, luni, pe cel mai înalt vârf din Europa, reuşind să arboreze fanionul cu stema municipiului Târgovişte la o altitudine de 4.695 de metri altitudine.

Alpiniştii Geo Badea, Mihai Radu şi Gică Burlacu au dorit ca prin această escaladare să aniverseze 25 de ani de existenţă a Serviciului Salvamont Dâmboviţa, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgovişte, Emanuela Colea.

"După mai multe ezitări, din cauza vremii nefavorabile, au reuşit să ajungă în vârf la o altitudine de 4.695 de metri şi să arboreze fanionul cu stema municipiului Târgovişte. Reuşita celor trei este dedicată tuturor târgoviştenilor cu ocazia Zilei Municipiului, care va avea loc în 8 septembrie. Cei trei dâmboviţeni au plecat, miercuri, într-o expediţie susţinută financiar de Primăria municipiului Târgovişte pentru a cuceri vârful muntos. Pentru Gică Burlacu ascensiunea este o premieră, pentru Geo Badea şi pentru Mihai Radu constituie încă o reuşită" a declarat aceasta pentru Mediafax.

Alături de fanion, alpiniştii au aşezat şi steagul României. Ei vor reveni în ţară la sfârşitul acestei săptămâni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close