Antena 3 CNN Actualitate Trei asociații de magistrați, scrisoare deschisă adresată miniștrilor prezenți la Reuniunea JAI, pe tema MCV

Trei asociații de magistrați, scrisoare deschisă adresată miniștrilor prezenți la Reuniunea JAI, pe tema MCV

Trei asociații de magistrați, scrisoare deschisă adresată miniștrilor prezenți la Reuniunea JAI, pe tema MCV
07 Feb 2019   •   16:06

Asociația Magistraților din România (AMR), Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR), și Asociația Procurorilor din România (APR) au transmis o scrisoare deschisă miniștrilor de justiție și ai afacerilor interne din statele membre UE.

În scrisoare cele trei asociații profesionale arată că nu pot închide ochii „la existența, în rapoartele MCV, în mod repetat, a unor afirmații eronate, nereale, în fapt și în drept, pe care s-au clădit unele dintre recomandări”.

Magistrații arată că semnalarea erorilor, a nerealităților cuprinse în rapoartele MCV nu echivalează cu negarea rapoartelor în sine, subliniindu-se că este nevoie în sistemul de justiție de „acuratețe, exactitate, rigurozitate”.

Scrisoarea este semnată de președintele interimar al AMR, judecătoarea Andreea Ciucă, președintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan și președintele APR, procuror Elena Iordache.

Textul integral al scrisorii, pe QMagazine

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close