Antena 3 CNN Actualitate Trei blocuri din Constanţa sunt în pericol de a se prăbuşi

Trei blocuri din Constanţa sunt în pericol de a se prăbuşi

Trei blocuri din Constanţa sunt în pericol de a se prăbuşi
16 Noi 2007   •   12:56

Trei blocuri din municipiul Constanţa sunt în pericol de a se surpa din cauza unor săpături care se fac chiar pe malul mării. Acolo urmeaza să fie construit un bloc de locuinţe, iar oamenii spun că cei care construiesc nu fac săpăturile conform legii. Locatarii spun că au început deja să apară fisuri în bloc.
Viitorul bloc de locuinţe este amplasat pe faleza de nord din municipiul Constanţa, o zonă extrem de sensibilă. Proiectul este întocmit conform legislaţiei în construcţii, dar dacã acesta nu este respectat existã pericolul ca ca blocurile din jur sã se încline. În urma sesizărilor Inspectoratul de stat în construcţii proprietarul a fost somat să întrerupã lucrãrile. Acesta trebuie să consolideze întâi malurile şi abia după să înceapă ridicarea propriu-zisã a blocului.

Potrivit inspectorilor în construcţii şi la alte vile din zonă au început să apară fisuri în pereţi, pentru că terenul din zonă este extrem de instabil, iar deplasarile de pamant sunt inevitabile. Zona falezelor presupune consolidări la adâncimi de zeci de metri, care antrenează şi costuri foarte mari. Preţul unui apartament pe malul mării variază de la 200.000 la 500.000 de euro.

Antena 3

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close