Antena 3 CNN Actualitate Trei mega-afaceri de miliarde de euro pregătite pe șest, în timpul pandemiei de coronavirus

Trei mega-afaceri de miliarde de euro pregătite pe șest, în timpul pandemiei de coronavirus

Andreea Sava a prezentat, în exclusivitate la "Descoperiți", trei mega-afaceri de miliarde de euro, pregătite la nivel înalt, pe șest, în timpul pandemiei de coronavirus, când cetățenii de rând stăteau izolați în case.

Trei mega-afaceri de miliarde de euro pregătite pe șest, în timpul pandemiei de coronavirus
Sursa foto: Antena 3
07 Iun 2020   •   00:07

Pandemie, stare de urgență, restricții, timp de aproape 3 luni, nimeni nu s-a mai concentrat la altceva. Sau, cel puțin, așa a părut la prima vedere.

Acuzații politice, o scădere pentru PNL în multe sondaje și inclusiv tensiuni interne. Se vede că se apropie poate cele mai importante alegeri, cele în care se decide adevărata balanță a puterii pentru următorii 4 ani atât la nivelul autorităților locale cât și în Parlament. Iar guvernul Orban nu a ieșit prea bine din această criză, care oricum nu s-a terminat. Cu o amenințare cu moțiunea de cenzură din partea Opoziției, dar și decizia de înființare a unor comisii de anchetă în Parlament pentru ceea ce a fost numit generic afacerea Sparanghelul, dar și pentru achiziții suspecte în timpul stării de urgență, momentul total a fost total neprielnic pentru Orban să mai izbucnească pe surse și informația că, fix în stare de urgență, afaceristul din spatele controversatei achiziții de măști, făcute de organismul ONAC din Ministerul de Finanțe de la o firmă-paravan a unei bucătărese, a plecat din țară împreună cu mogulul Cristian Burci, în Emiratele Arabe, la Abu Dhabi. La care se mai adaugă și un scandal care se coace la DNA, unde denunțătorul de profesie în domeniu medical, USR-istul Emanuel Ungureanu, a fost audiat în legătură cu achiziții de echipamente făcute de UNIFARM.

33 de dosare la DNA, dintre care 25 prin autosesizare, și controverse care mocnesc în legătură cu guvernul, fricțiuni generate, se pare, de un război tăcut care se duce în interiorul sistemului. Apoi, informațiile pe surse sunt că nemulțumiri au apărut și în interiorul PNL, tocmai acesta fiind adevăratul motiv al convocării la Vila Lac a guvernului și conducerii liberale de către Președintele Iohannis. O întâlnire cu iataganele pe masă zic gurile rele, deși liberalii s-au înghesuit să nege și spună că Orban are toată susținerea. Când, însă, negau mai cu spor, a picat bomba: fotografia de la chermeza din biroul premierului, cu trabucuri, țigări, whisky fin, învechit, de 500 de lei sticla, mâncare și… fără măști. Poză care l-a făcut celebru pe Orban și în presa internațională.

Urmăriți continuarea în materialul video de mai jos.

Trei mega-afaceri de miliarde de euro pregătite pe șest, în timpul pandemiei de coronavirus

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close