Antena 3 CNN Actualitate Trei muncitori, prinşi sub un maldăr de pământ în zona Pasajului Băneasa (VIDEO)

Trei muncitori, prinşi sub un maldăr de pământ în zona Pasajului Băneasa (VIDEO)

Trei muncitori, prinşi sub un maldăr de pământ în zona Pasajului Băneasa (VIDEO)
22 Mai 2009   •   19:04

Accident de muncă în zona Pasajului Băneasa. Patru muncitori au fost prinşi sub un maldăr de pământ în timp ce lucrau într-un un şanţ. Unul dintre aceştia a reuşit să se salveze, se află în stare de şoc şi a fost transportat la Spitalul Elias. Starea sa este stabilă. Muncitorii efectuau lucrări de canalizare. Un mal de pământ s-a surpat şi i-a prins dedesubt.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât unul dintre muncitorii care se află încă blocaţi sub pământ, în vârstă de 33 de ani, este fratele celui care a reuşit să se salveze.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă trei echipaje SMURD, care, de mai multe ore, se străduiesc să îi scoată la suprafaţă pe cei trei muncitori rămaşi prinşi sub pământ. Intervenţia salvatorilor a fost îngreunată de pământul care continua să se surpe. Echipele de intervenţie au stabilizat malul cu scânduri.

Este foarte puţin probabil ca vreunul dintre cei trei prinşi sub pământul surpat să mai fie în viaţă, susţin echipele de intervenţie.

Bogdan Opriţa, coordonator SMURD, a declarat că operaţiunea va fi una foarte dificilă, deoarece muncitorii sunt acoperiţi în întregime cu pământ şi există pericolul ca aceştia să se sufoce.

Dorina Tiron, director general Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a declarat că muncitorii lucrau în tranşee nesprijinite. Responsabilă pentru protecţia muncii pe astfel de şantiere este firma constructoare şi inspectorii care sunt desemnaţi să supravegheze respectarea normelor în vigoare.














Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close