Antena 3 CNN Actualitate Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu au fost admişi la liceu

Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu au fost admişi la liceu

Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu au fost admişi la liceu
28 Iun 2008   •   10:30

Trei sferturi dintre elevii, care au absolvit gimnaziul, au intrat la liceu. Statisticile arată că peste jumătate dintre candidaţi au fost declaraţi admişi, chiar la prima opţiune exprimată. Însă nu au lipsit dezamăgirile: câteva mii de elevi au rămas nerepartizaţi.

Viitorii liceeni au aflat, în mare parte, la ce instituţie de învăţământ i-a repartizat calculatorul. Peste 130.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost admişi în licee şi aproape 45.000 în şcolile de arte şi meserii. Au fost însă şi elevi care nu au fost repartizaţi în această primă etapă. Asta din cauza numărului mic de opţiuni pe care copii le-au exprimat în fişa de înscriere dar şi din cauza mediilor prea mici pentru admitere. Cu toate acestea ei vor putea lua parte la a doua etapă de repartizare, care se va face pe 12 iulie, pentru cele aproape 1.800 de locuri rămase libere. O a treia etapă de repartizare va avea loc în septembrie.

Potrivit datelor oficiale notele de amitere ale elevilor au fost mai mici decât anul trecut şi s-au obţinut mai puţine note de 10 comparativ cu anul 2007. Rămân totuşi licee unde nu au reuşit să intre decât elevii care au avut note foarte mari. În topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere se află Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, unde media ultimului admis, la profilul real, a fost de 9,98, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova unde linia s-a tras după media 9,78, Liceul Traian din Drobeta Turnu-Severin având 9,76 ca ultimă medie de admitere.

Antena 3

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close