Antena 3 CNN Actualitate Trei surori, care locuiesc într-o cămăruţă din munţi, într-un sat din Hunedoara, îşi doresc cărţi şi lemne de foc de Crăciun

Trei surori, care locuiesc într-o cămăruţă din munţi, într-un sat din Hunedoara, îşi doresc cărţi şi lemne de foc de Crăciun

Denisa, Gabriela şi Cristina sunt trei surori care locuiesc împreună cu mama lor într-o cămăruţă din munţi, în satul Ardeu din Hunedoara, iar dorinţele lor de Crăciun nu sunt obişnuite, precum ale altor copii care îşi doresc dulciuri şi jucării.

Trei surori, care locuiesc într-o cămăruţă din munţi, într-un sat din Hunedoara, îşi doresc cărţi şi lemne de foc de Crăciun
Sursa foto: Antena 3
de Laura Oană    |    27 Noi 2021   •   17:49

Cele trei surori, împreună cu mama lor, locuiesc într-o cameră, într-o fostă construcţie industrială din satul Ardeu, comuna Balşa din judeţul Hunedoara.

Viaţa nu e blândă cu cele patru suflete, care trăiesc într-o singură odaie, undeva la intrarea în satul hunedorean Ardeu. Denisa este în clasa a II-a, iar orele online le-a făcut de pe telefonul mamei, aşa cum a putut.

Scrie aplecată deasupra unui scaun pe care de-abia incape caietul.

Nu are pe ce să lucreze de acasă. De dragul ei, mai trece din cand in cand învăţătoarea, în rest fetiţa învaţă după manual, împreună cu mama sa.

Fetele nu au tablete şi, în casă, există doar telefonul mamei. Mijlocia, Gabriela, are şapte ani şi este în clasa I. Nu prea a prins ea ore în clasă, dar tot le duce dorul. E greu să înveţi literele, dacă nu mergi la şcoală.

Pitica familiei este Cristina. Merge la grădiniţă când se poate şi se dă în vânt după poveşti. Are numai patru ani şi zâmbeste mereu. În ciuda sărăciei, fetiţele sunt fericite că se au una pe alta şi o mamă care se străduieste să le asigure condiţii din mai nimic.

Pentru ca fetelor să le fie cald, femeia merge cu căruţul in padure după lemne uscate. Pentru ea, şi cel mai mic confort e câştigat cu trudă.

Toate patru trăiesc din alocaţii şi ajutorul social. Femeia nu îşi doreste nimic pentru ea, decat condiţii mai bune pentru fetite. Pereţii camerei sunt subţiri, acoperişul e din beton, zugrăveala – deşi relativ nouă -, e deja scorojită, soba este din cărămidă şi căldură dă doar plita şi doar atât timp cât arde focul.

Cazul celor patru suflete a ajuns la câţiva tineri din Deva. Aceştia vor să facă o colectă, să strângă materiale de construcţii şi să repare căsuţa fetiţelor.

Fetiţele au nevoie de o mulţime de lucruri, dar nu pot îngrămădi prea multe în cămăruţa lor. Lista pentru Moş Crăciun e scurtă: îşi doresc cărţi şi lemne de foc. Şi poate nişte căpşuni. Şi vor să meargă înapoi, la doamnele lor învăţătoare, la scoală.

Cei care vor să ajute la împlinirea dorinţelor de Crăciun ale celor trei fetiţei îl pot contacta pe Marius Achim, voluntar "AJUTĂ SATUL" - 0728290701 sau direct pe site-ul ajutasatul.ro.

×
Subiecte în articol: Ardeu Balşa Hunedoara Crăciun
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close