Antena 3 CNN Actualitate Trei zile de cod galben în 25 de judeţe. Temperaturi de peste 38 de grade

Trei zile de cod galben în 25 de judeţe. Temperaturi de peste 38 de grade

Trei zile de cod galben în 25 de judeţe. Temperaturi de peste 38 de grade
21 Aug 2007   •   10:33

Meteorologii ne avertizează să ne aşteptăm din nou la temperaturi ridicate. Începând de miercuri, în 25 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, vor fi 35 de grade şi chiar 38, în unele zone. Deja a fost emisă o nouă atenţionare cod galben de caniculă. Avertizarea este valabilă trei zile - miercuri, joi şi vineri. În funcţie de evoluţia vremii, aceasta ar putea fi extinsă. Autorităţile vor lua măsuri pentru a limita efectele noului val de căldură. Ministrul Sănătăţii a îndemnat şi populaţia să-şi ia măsuri de precauţie. Marţi, se va repune în funcţiune linia telefonică specială pentru cei care vor să afle cum trebuie să se apere de căldură.

Atenţionarea este valabilă pentru prefecturile: Bucureşti, Arad, Argeş, Bacău, Buzău, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

Programul de lucru al serviciilor de ambulanţă din judeţele atenţionate cu cod galben va fi extins, iar numărul echipajelor de intervenţie şi al medicamentelor necesare va fi suplimentat. Totodată vor fi reamenajate puncte de prim-ajutor pe stradă, pentru ca oamenii afectaţi de temperaturile ridicate să poată beneficia de asistenţa necesară. Pe de altă parte, inspectorii sanitari vor înmulţi controalele, pentru a verifica dacă angajatorii respectă condiţiile speciale pe care trebuie să le asigure salariaţilor în timpul zilelor caniculare.

Angajatorii trebuie să asigure angajaţilor câte 2-4 litri de apă minerală de persoană pe schimb, ventilaţia la locul de muncă şi să reducă intensitatea activităţii fizice. În caz contrar sunt pasibili de amenzi. De asemenea, linia de telefon gratuită 0800.800.187, va fi redeschisă.

Cele două valuri de caniculă care s-au abătut asupra României în iunie şi iulie au făcut aproape 70 de victime. Mii de persoane au leşinat sau au căzut în stradă - răpuse de căldură. Cei mai afectaţi au fost bătrânii şi cei care sufereau de boli cardiovasculare. În cele două luni amintite, au apelat la numărul de urgenţă 112 - peste 46.000 de persoane.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A fost pus în circulație trenul București-Istanbul. Cât costă biletul
x close