Antena 3 CNN Actualitate Clipe de groază pentru călătorii unui tren rămas fără frâne, care plecase din Capitală spre Craiova

Clipe de groază pentru călătorii unui tren rămas fără frâne, care plecase din Capitală spre Craiova

Au fost momente de groază pentru călătorii unui tren care a plecat din București, spre Craiova. Mecanicul nu a mai putut opri în gara Golești, din Argeș și a cerut atunci ajutor de urgență, pentru că a rămas fără frâne. Mai mulți pasageri au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de îngrijiri medicale. CFR Călători a trimis o comisie de cercetare la Golești, pentru a afla ce s-a întâmplat.

Clipe de groază pentru călătorii unui tren rămas fără frâne, care plecase din Capitală spre Craiova
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    02 Iun 2021   •   07:46

Mecanicul a observat o eroare în bord în dreptul localității TItu, iar în apropierea gării din Golești acesta a realizat că nu mai poate opri trenul. A reușit însă să reducă din viteză și i-a solicitat controlorului să tragă frâna de urgență. Dar acesta s-a speriat și imediat s-a instalat panica în rândul pasagerilor. 

”Toată lumea s-a panicat și apoi la ușă nu știu cum un cetățean a tras și a deschis și lumea s-a bulucit toată, să cadă jos.

Auzeam foarte bine conversațiile. La un moment dat, conductorului i-a spus controlorului să vină să stea cu el pentru că are o defecțiune pe bord. Și domnul se tot ducea în spate. Trenul era plin de copii veniți de la mare, de persoane adulte, dar și de foarte mulți copii”, povestesc călătorii. 

Trenul a fost oprit, într-un final, la 200 de metri de gară, iar 50 de oameni au coborât de urgență. Pasagerii spun că situația ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost schimbat trenul încă de când mecanicul a sesizat defecțiunea. 

”Serviciul Județean de Poliție Transporturi Argeș a fost sesizat cu privire la faptul că un tren de călători care circula pe ruta București-Pitești-Craiova nu ar fi oprit la indicatoarele stop amplasate la intrarea în stația Golești,și a rupt macazul de linie. Trenul nu a deraiat și nu au existat victime. Cei aproape 40 de călători au fost preluați de un alt tren și și-au continuat deplasarea. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de neîndeplinire a îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă din culpă”, a declarat Mădălina Epure, Poliția Argeș. 

CFR Călători a trimis o comisie de cercetare la Golești iar specialiștii vor stabili exact ce s-a întâmplat. 

×
Subiecte în articol: tren
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close