Antena 3 CNN Actualitate Trenul "Connecting Europe Express" a ajuns în Gara de Nord din Capitală. Primele imagini de la festivitatea de primire

Trenul "Connecting Europe Express" a ajuns în Gara de Nord din Capitală. Primele imagini de la festivitatea de primire

Trenul "Connecting Europe Express" a sosit, vineri, în Gara de Nord. E una dintre opririle unei călătorii-experiment, pe a cărei traseu sunt peste 100 de localităţi din 26 de ţări ale blocului comunitar.

Trenul "Connecting Europe Express" a ajuns în Gara de Nord din Capitală. Primele imagini de la festivitatea de primire
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    17 Sep 2021   •   12:37

În Gara de Nord sunt ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu şi comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

După festivitățile prilejuite de sosirea trenului, la care a participat si comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, cei doi oficiali vor susține declarații, urmate de o conferință de presă.

Pe tot parcursul anului, în toată Europa, vor fi organizate diverse activități menite să scoată în evidență transportul feroviar pentru a încuraja deplasarea pe calea ferată atât pentru transportul de călători, cât și pentru transportul de mărfuri, precum și pentru a contribui la îndeplinirea obiectivului stabilit în Pactul verde european, acela de a avea o Europă neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2050. Trenul este una dintre inițiativele emblematice ale Anului european al căilor ferate.

Având în vedere că anul 2021 a fost desemnat ca fiind "anul căilor ferate", în UE s-a decis ca trenul simbolic, numit "Connecting Europe Express", să traverseze Europa timp de mai bine de o lună.

Acesta a plecat pe 2 septembrie de la Lisabona și va ajunge la destinație pe 7 octombrie, la Paris. Trenul va călători peste 20.000 km, va trece prin 26 de țări și va opri în peste 100 de localități.

Potrivit comisarului european Adina Vălean, trenul își va propune să testeze care sunt obstacolele ce stau în calea creării unei rețele feroviare perfect interconectată.

Ulterior, la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii se va desfășura conferința "Rail infrastructure investment for the Green Deal", începând cu ora 14.30.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close