Antena 3 CNN Actualitate Tribunalul Argeş: Greva de la Dacia Piteşti este legală

Tribunalul Argeş: Greva de la Dacia Piteşti este legală

Tribunalul Argeş: Greva de la Dacia Piteşti este legală
09 Apr 2008   •   10:13
UPDATE: Tribunalul Argeş a decis că greva de la uzinele Dacia este legală. Mai mult, magistraţii au decis ca adminstraţia să plătească 1.500 de lei, cheltuieli de judecată. Liderii sindicali au anunţat, miercuri, că greva generală declanşată în 24 martie la Dacia Automobile Piteşti continuă, după ce au refuzat şi ultima ofertă făcută de administraţie, care viza o majorare salarială de 394 de lei. Consultările liderilor sindicali cu salariaţii uzinei au început marţi seară, cu angajaţii din cel de-al doilea schimb, şi au continuat până miercuri, cu muncitorii din primul şi al treilea schimb, la ora 13.00.

Sindicaliştii de la Dacia Automobile au avut, marţi după-amiază, o nouă rundă de negocieri cu administraţia uzinei, deşi aceasta anunţase în urmă cu o săptămână că sistează negocierile până când muncitorii reiau lucrul.

Sindicaliştii şi administraţia Dacia Automobile aşteaptă, miercuri după-amiază, ca Tribunalul Argeş să se pronunţe în procesul intentat de patronat, privind legalitatea grevei generale. Administraţia a reclamat în, primul rând, faptul că sindicatul nu a parcurs totţi paşii de negociere înainte de a declanşa greva generală. De asemenea, administraţia a contestat listele sindicatului privind numărul participanţilor la grevă, susţinând că sunt 40% din muncitori participanţi. Liderii sindicali susţin însă că, potrivit listelor dee semnături, 76% dintre numcitori au declarat că sunt de acord cu declanşarea grevei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close