Antena 3 CNN Actualitate Trupele SUA cresc profiturile în zona Mihail Kogălniceanu

Trupele SUA cresc profiturile în zona Mihail Kogălniceanu

Trupele SUA cresc profiturile în zona Mihail Kogălniceanu
27 Aug 2007   •   08:23

Întreprinzătorii privaţi din apropierea bazei de la Mihail Kogălniceanu obţin profituri considerabile de pe urma trupelor americane staţionate în România. Numai în acest an Pentagonul va aloca 35 de milioane de dolari pentru reconstrucţia bazei militare. Preţurile locuinţelor din zona bazei de la Mihail Kogălniceanu au crescut considerabil după venirea americanilor, scriu jurnaliştii de la ?Stars and Stripes?, în ediţia electronică a publicaţiei.

În plus, localnicii speră că simpla prezenţa a militarilor ar putea determina marile corporaţii din Statele Unite să îşi deschidă filiale în România, notează jurnaliştii. Potrivit Corpului Inginerilor din cadrul armatei americane, Administraţia de la Washington va aloca 35 de milioane de dolari în cursul acestui an pentru demolarea clădirilor vechi şi construirea unora noi în incinta unei foste baze româneşti. Noile imobile vor găzdui circa 2000 de militari americani.

Alte 20 de milioane de dolari vor fi alocate pentru construirea unor noi clădiri în incinta bazei Mihail Kogălniceanu în cursul anului viitor, mai spun cei de la "Stars and Stripes". În plus, militarii americani se aprovizionează în special de la magazinele din zonă, iar companiile care au încheiat contracte cu Pentagonul angajează sute de muncitori.

Până acum, administraţia americană a oferit asistenţă firmelor româneşti din regiune, instruindu-le cum să participe la licitaţii şi cum să răspundă nevoilor trupelor americane.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close