Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, declarații după întâlnirea cu Premierul: Revocarea mea a ajuns la Iohannis. Până la sfârșitul programului anunț dacă demisionez

Tudorel Toader, declarații după întâlnirea cu Premierul: Revocarea mea a ajuns la Iohannis. Până la sfârșitul programului anunț dacă demisionez

Tudorel Toader, declarații după întâlnirea cu Premierul: Revocarea mea a ajuns la Iohannis. Până la sfârșitul programului anunț dacă demisionez
18 Apr 2019   •   11:14

Update: Tudorel Toader s-a întâlnit joi dimineață cu Viorica Dăncilă pentru a vorbi despre demisia ministrului după ce CEx al PSD i-a retras sprijinul politic. Actualul ministru al Justiției a dezvăluit că revoarea sa a ajuns deja la Cotroceni, iar după ce procedura va fi încheiată, relațiile cu premierul Dăncilă vor rămâne aceleași.

”Am avut relații forte bune cu fiecare dintre cei trei premieri ai guvernului din care am făcut parte. Vă asigur de faptul că după încetarea ministeriatului, relația mea cu domnia sa va fi aceeași. Mi-a confirmat faptul că după ce am făcut acel enunț a dat drumul la adresele spre președintele României.

Discuția a fost absolut corectă. A evocat ceea ce și spuneam, și anume nevoia de continuitatea la minister. Nu pot închide orice funcționare. Voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial va apărea numele noului ministru.

Sunt două proceduri prin care se va ajunge la acel moment: procedura de revocare și proedura demisiei. Guvernul e condus de premier, care are cuvânt decisiv în remanierea unui ministru, chiar și în numirea lui. Am luat act de decizia premierului Dăncilă cu solicitarea trimisă pentru remanierea mea. Mi s-a spus să mă gândesc la varianta demisiei. Așa Președintele trebuie să respecte un termen.

După lege nu poate cere demisie, ca e imperativ, ori demisia e o decizie personală, dar voința am vazut-o, vrea să puna capăt acestui interimat, am asigurat-o ca voi relfecta azi și până la sfârșitul programului îi spun dacă îi trimit demisia sau rămânem pe solcitarea de revocare. 

O să comunic la sfârșitul programului sau pe pagina de Facebook, sau pe cea a ministerului.”, a zis Toader.

Update: Tudorel Toader a ajuns la Palatul Victoria unde se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă penru a discuta despre demisia ministrului.

Știrea inițială: Întâlnire crucială între premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tudorel Toader în această dimineaţă la Palatul Victoria. 

Cei doi vor discuta începând cu ora 9.30 despre demisia ministrului după ce Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijul politic lui Tudorel Toader.
 
La ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea. 

Premierul Viorica Dancilă a spus ca îi trimite președintelui Iohannis propunerile pentru cele trei ministere și că așteaptă un răspuns de la acesta. 

Ba mai mult Viorica Dăncilă a spus ca îl sună pe Iohannis de la Guvern. Vedem dacă Președintele blochează sau nu numirile așa cum a făcut cu Olguța Vasilescu. 

×
Subiecte în articol: palatul victoria tudorel toader Dancila
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close