Antena 3 CNN Actualitate Turism medical în România. Străinii vin să îşi repare dantura şi să îşi pună silicoane

Turism medical în România. Străinii vin să îşi repare dantura şi să îşi pună silicoane

Turism medical în România. Străinii vin să îşi repare dantura şi să îşi pună silicoane
04 Iul 2008   •   20:56

Credeţi că e un moft să mergi la mii de kilometri de casă ca să îţi repari dantura sau să îţi pui implanturi cu silicon? Nu, nu e. Este turism medical. Adică, te urci în avion şi mergi să îţi rezolvi problemele de sănătate sau estetice. E o afacere de miliarde de euro, la nivel mondial, din care României îi revine o feliuţă.

În fiecare an, peste 60.000 de străini ajung în România ca să-şi repare dantura sau să capete forme apetisante. Fac ceea ce se numeşte turism medical. Călătoresc şi fac economie. Plătesc aproximativ 40% din preţul pe care l-ar plăti la ei în ţară, arată un studiu făcut de administratorii unui site specializat, de turism medical. Stomatologia este punctul nostru forte.

Turism medical


Anul trecut, turiştii-pacienţi au cheltuit în România 32 de milioane de euro. E o afacere nu doar pentru clinicile medicale, ci şi pentru patronii de hoteluri, restaurante, pentru cei care au firme de transport. Exact cine sunt cei care vin în România pentru tratamente, de ce, unde şi pe câţi bani şi cum încurajează statul român această afacere vedeţi vineri la emisiunea Reporter Special, pe Antena 3, cu începere de la ora 23:05.

Observator

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close