Antena 3 CNN Actualitate Turism morbid la Cernobîl. Curiozitatea a mii de oameni din întreaga lume îi îmbogățește pe ghizi

Turism morbid la Cernobîl. Curiozitatea a mii de oameni din întreaga lume îi îmbogățește pe ghizi

Turism morbid la Cernobîl. Curiozitatea a mii de oameni din întreaga lume îi îmbogățește pe ghizi
Sursa foto: foto: Facebook/Igor Romanyuk
26 Apr 2016   •   19:10

S-au implinit 30 de ani de la explozia radioactiva de la Cernobil, iar in urma celei mai mari catastrofe nucleare din istorie au ramas cladiri si parcuri abandonate.

Cernobil, un memorial al dezastrului, a devenit acum o populara destinatie turistica, scrie US News, citat de Ziare.com.
Fara a fi deranjata de civilizatie in acest timp, zona abandonata a fost impanzita de vegetatie si de animale, captand imaginatia exploratorilor urbani, fotografilor, pasionatilor de jocuri video si impatimitilor de istorie.

Inarmati cu dispozitive care detecteaza nivelul radiatiilor, vizitatorii care au peste 18 ani si care isi dau acordul privind protocoalele de securitate pot hoinari in peisajul postapocaliptic cu ghizi locali.
Oficial, aproape 3.000 de oameni din 50 de tari au vizitat zona de la Cernobil anul trecut, insa operatorii turistici locali estimeaza numarul de vizitatori ca fiind cuprins intre 12.000 si 15.000.

Calatoriile catre locurile unor dezastre faimoase sau locuri unde au avut loc atrocitati au primit titulatura de turism morbid sau intunecat.

 

×
Subiecte în articol: Cernobîl
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close