Antena 3 Actualitate Turismul românesc, sub lupa Organizației Mondiale

Turismul românesc, sub lupa Organizației Mondiale

20 Sep 2019   •   08:33
Turismul românesc, sub lupa Organizației Mondiale
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Calitatea slabă a serviciilor din turismul românesc se reflectă în banii pe care i-au lăsat străinii care ne-au vizitat. România este pe locul 56 din cele 180 de ţări incluse în topul realizat de Organizaţia Mondiale a Turismului.

Doar trei miliarde de dolari au lăsat, în prima jumătate a acestui an, turiştii străni care ne-au vizitat ţara, ceea ce ne plasează pe un loc codaş în Europa, în topul mondial. Vecinii de la sud, bulgarii au avut încasări de 5 miliarde de dolari, în timp ce Ungaria a câştigat 7 de miliarde de doari. 

Pe primele TREI locuri în topul încasărilor din turism sunt Statele Unite cu 214 miliarde de dolari, şi două dintre ţările europene recunoscute pentru calitatea serviciilor: Spania, cu 74 de miliarde şi Franţa cu 67 de miliarde. 


Printre criteriile de care s-a ţinut cont în analiza Organizaţiei Mondiale a Turismului se află calitatea infrastructurii rutiere şi portuare. Şi aici, România este în coada clasamentului. Ocupă locul 83, alături de Albania. În faţa noastră se află, din nou, Bulgaria dar şi unele ţări africane precum Trinidad Tobago, Kenya şi Gambia. 
Un alt criteriu analizat este cel al resursei umane şi a pieţei muncii. 

Topul este condus de două ţări europene cu tradiţie în turism, Spania şi Germania cu 5,4 puncte. Urmează, din nou, două dintre vecinele României, Bulgaria şi Ungaria, ambele cu 4,6 puncte. România a primit doar 4,5 puncte la fel ca Mexicul şi Mongolia. Mai multe date despre aceast subiect aflaţi din ediţia de azi a cotidianului naţional Jurnalul. 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close