Antena 3 CNN Actualitate Turnul termocentralei de la Crivina, teza de doctorat a Elenei Ceauşescu, a fost dărâmat (VIDEO)

Turnul termocentralei de la Crivina, teza de doctorat a Elenei Ceauşescu, a fost dărâmat (VIDEO)

Turnul termocentralei de la Crivina, teza de doctorat a Elenei Ceauşescu, a fost dărâmat (VIDEO)
Sursa foto: termocentrala crivina
26 Mai 2009   •   20:32

Teza de doctorat a Elenei Ceauşescu s-a făcut praf dintr-o lovitură. Turnul Termocentralei de la Crivina de 230 de metri, unul dintre cele mai mari din Europa, i-a adus nevestei lui Nicolae Ceaşescu titlu de doctor. Marţi, a fost pus la pămînt.

50 de kilograme de explozibil au fost de ajuns să trimită definitiv în istorie una din cele mai înalte construcţii ale epocii de aur. Şi aşa a dispărut turnul termocentralei de la Crivina, teza de doctorat a Elenei Ceauşescu.

Enorma şi inutila instalaţie construită în vârf de munte a fost demolată după mai bine de 20 de ani. Termocentrala urma să producă energie electrică din şisturi bituminoase. Mândria epocii de aur a costat puţin peste 1 miliard de dolari, dar nu a produs nimic altceva decât dezastru ecologic.

?A fost una din marile ctitorii ale epocii de aur, una din ambiţiile persoanle ale Elenei Ceauşescu şi un dezastru din punct de vedere ecologic?, a declarat inginerul Vasilică Costea, de la firma care s-a ocupat de demolare.

?În scurta perioadă în care a funcţionat, vegetaţia din zonă a început să aibă probleme, în special bradul?, a spus viceprimarul din Anina, Nicolae Radu.

La fiecare pornire a termocentralei casele şi pădurea erau acoperite cu cenuşă de şist. Termocentrala de la Anina a funcţionat doar 8.407 de ore din 1984 până în 1988.



Observator

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close