Antena 3 CNN Actualitate TVR a cerut CNSAS verificarea Rodicăi Culcer

TVR a cerut CNSAS verificarea Rodicăi Culcer

TVR a cerut CNSAS verificarea Rodicăi Culcer
07 Feb 2007   •   23:24

TVR a trimis Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cinci adrese, în ultimele 18 luni, prin care a solicitat verificarea mai multor membri ai instituţiei, inclusiv a Rodicăi Culcer, a informat, miercuri, departamentul de comunicare al Televiziunii Române. La toate aceste solicitări, CNSAS a trimis răspuns numai în cazul a trei persoane: Silvia Pospăescu, Popa Olimpiu Cristian şi Roxana Niculcea. Precizarea a fost făcută după ce, în presă, au apărut mai multe articole prin care se solicita verificarea la CNSAS a Directorului de Ştiri al TVR, Rodica Culcer.

Cele cinci adrese au fost trimise CNSAS după ce Tudor Giurgiu a preluat conducerea TVR. Acestea cereau verificarea membrilor Consiliului de Administraţie al TVR, a noilor membri ai Comitetului Director al TVR, a personalului de conducere din SRTv sau a producătorilor. Într-o scrisoare deschisă adresată, marţi, conducerii TVR şi Comisiilor pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă ale Parlamentului, Civic Media susţinea că Rodica Culcer ar fi putut avea relaţii cu fosta Securitate, prin funcţiile pe care le-ar fi deţinut, înainte de 1989, ca angajat în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, în perioada 1985 - 1991, respectiv în perioada 1979 - 1985, ca documentarist în cadrul Institutului de Ştiinte Social Politice aflat 'sub cupola' Academiei de Ştiinte Social Politice a RSR 'Ştefan Gheorghiu' - şcoala de cadre a PCR şi a Securităţii.

Rodica Culcer a declarat pentru Rompres că se gândeşte să acţioneze în judecată Civic Media pentru 'calomniile' proferate la adresa sa. 'Nu am semnat niciodată un angajament cu Securitatea şi nici nu am fost angajată a Securităţii', ne-a spus Culcer, care a invitat Civic Media să prezinte eventualele dovezi, de a căror inexistenţă, directorul Ştirilor TVR este sigur.

Rompres

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close