Antena 3 CNN Actualitate Ucraina are nevoie de ajutorul Rusiei în procesul cu România

Ucraina are nevoie de ajutorul Rusiei în procesul cu România

Ucraina are nevoie de ajutorul Rusiei în procesul cu România
27 Sep 2008   •   14:29

Ucraina are nevoie de ajutorul Rusiei în procesul cu România privind delimitarea platoului continental. Dacă decizia Curţii Internaţionale de Justiţie va fi favorabilă României, Rusia ar trebui să o repună în discuţie la ONU, susţin jurnaliştii de la ziarul Pravda.

Procesul de la Haga dintre România şi Ucraina privind delimitarea platoului continental stârneşte reacţii aprinse şi în Rusia. Dacă până acum Occidentul a ţinut partea Kievului, în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, în actuala dispută cu Bucureştiul, Vestul sprijină România. Deloc surprinzător dacă se ia în calcul faptul că pentru Bruxelles, România reprezintă Occidentul, susţin experţi ruşi citaţi de Pravda.

Analiştii de la Kiev susţin că Ucraina are mari şanse să piardă procesul de la Curtea Internaţională de Justiţie. De asemenea, subliniază jurnaliştii de la Pravda, tăcerea preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko şi a diplomaţiei de la Kiev, în privinţa delimitării platoului continental, a fost calificată drept o trădare a intereselor naţionale, iar de aici până la declaşarea procedurii de destituire nu mai este decât un pas.

În acest context, pentru a nu-şi pierde jurisdicţia asupra Insulei Şerpilor, Ucraina are nevoie de ajutorul Rusiei atrag atenţia jurnaliştii ruşi. Ei spun că prin implicarea Rusiei în această problemă s-ar atenua sentimentele antiruseşti din Ucraina şi astfel ar putea fi împiedicată amplasarea unor eventuale baze militare NATO în Ucraina.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close