Antena 3 CNN Actualitate UDMR vrea ca România să recunoască independenţa Kosovo

UDMR vrea ca România să recunoască independenţa Kosovo

UDMR vrea ca România să recunoască independenţa Kosovo
18 Feb 2008   •   08:56

Proclamarea independenţei provinciei Kosovo agită spiritele în România. Iar primele şi cele mai vehemente reacţii la desprinderea Kosovo de Serbia au aparţinut maghiarilor. Deşi poziţia oficială a României este de respingere a independenţei provinciei kosovare, UDMR ? partid aflat la guvernare alături de liberali ? militează pentru recunoaşterea votului dat ieri în Parlamentul de la Priştina. ?Salutăm participarea activă a Uniunii Europene în căutarea de soluţii pentru Kosovo şi considerăm că statele Europei au creat, în acest sens, un precedent, deoarece de acum înainte ele nu se mai pot deroba nici de reglementarea altor probleme etnice nesoluţionate?, a declarat Marko Bela, preşedintele UDMR, citat de Evenimentul Zilei.

Parlamentarii membri UDMR au aprobat evenimentele de duminică şi doresc ca România să recunoască, la rândul ei, independeţa provinciei, recent proclamată. Odată cu independenţa Kosovo, reprezentanţii Uniunii Maghiare au găsit motiv pentru a face o paralelă între situaţia minorităţilor din fosta Iugoslavie şi cea a minorităţii maghiare din România.

Mai mult, doi reprezentanţi ai UDMR au fost chiar la Priştina, pentru a asista la momentul în care Kosovo şi-a proclamat independenţa. Antal Andras, deputat UDMR şi parlamentar, împreună cu Csaba Sogor, fost senator UDMR, şi-au anunţat participarea la eveniment încă de vineri. Tot atunci, Arpad Andras a atras atenţia comunităţii maghiare din Transilvania că trebuie să se folosească în mod inteligent de modul în care se va rezolva situaţia provinciei Kosovo. Motivul: obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close