Antena 3 CNN Actualitate ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis își cere scuze public după discursul de miercuri

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis își cere scuze public după discursul de miercuri

Președintele Klaus Iohannis și-a cerut scuze, joi, după ce în informațiile transmise în cadrul conferinței de miercuri, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii de care depinde reînceprea învățământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie.

ULTIMA ORĂ. Klaus Iohannis își cere scuze public după discursul de miercuri
Sursa foto: Presidency
de Dan Gabor    |    06 Aug 2020   •   20:10

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”, anunță, joi, Administrația Prezindețială.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și sursa citată subliniază că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

„Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că noul an școlar preuniversitar va începe pe 14 septembrie: ”Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv la școală.”

”Am avut o întâlnire foarte importantă cu premierul şi mai mulţi miniştrii şi secretari de stat. Tema discuţiei a fost începerea anului şcolar, situaţia învăţământului din România şi măsuri specifice în vreme de pandemia. S-au luat câteva decizii şi vă voi comunica datele cele mai importante pe care le avem acum şi deciziile luate, urmând să fie detaliate săptămânile care urmează.  Primul lucru important pentru elevi, părinţi – pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar", a spus Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close