Antena 3 CNN Actualitate Ultima senzaţie în materie de distracţie. Românii se „disciplinează“ în parcurile militare

Ultima senzaţie în materie de distracţie. Românii se „disciplinează“ în parcurile militare

Ultima senzaţie în materie de distracţie. Românii se „disciplinează“ în parcurile militare
Sursa foto: Foto: dualfit.com
12 Mai 2012   •   21:40

Românii s-au cam săturat să lenevească la soare sau să facă mititei la iarbă verde. Ultima modă în materie de petrecere a timpului liber sunt parcurile de aventuri sau cele militare. Da, cine n-a făcut armată, face de plăcere. Turiştii sunt instruiţi mai ceva ca-n stagiul militar, parcurg kilometri întregi prin pădure, fac exerciţii fizice şi-şi petrec timpul liber în disciplină.

Chiar dacă nu sunt în armată, turiştii din parcul militar sunt instruiţi de foşti militari, iar exerciţiile sunt aceleaşi pe care le fac soldaţii. Antrenamente ţin din zori şi până seara.

Instrucţia nu-i sperie pe cei care vor să se simtă ca în armată pentru câteva zile. Iar asta nu e tot. Turiştii pot să îşi exerseze priceperea la tir.
După atătea exerciţii îşi pot relaxa muşchii pe terenurile de tenis, de golf şi la piscină.

Parcul, destinaţie unică în Europa, are 90 de hectare şi este într-o zonă deluroasă şi împădurită. Aici a fost odată o fabrică de muniţie şi explozibil.

De condiţie fizică au nevoie şi cei care aleg parcurile de aventuri. E drept, aici nu învaţă să mânuiască arme, ci să stea la înălţime pe tiroliene.

Parcul are sute de vizitatori în fiecare zi. Dacă adulţii preferă se se plimbe, copiii încearcă toate traseele. Nu se tem de nimic. Oricum, instructorii îi supraveghează şi le dau toate informaţiile de care au nevoie. E o distracţie organizată.

O zi in parcul de aventuri costă între 20 de lei, pentru copii, şi 40 pentru adulţi. Iar după o zi petrecută în mijlocul naturii cu siguranţă tonusul e altul.




×
Subiecte în articol: parcuri
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close