Antena 3 CNN Actualitate Ultimii patru miniştri de Interne ar putea fi urmăriţi penal

Ultimii patru miniştri de Interne ar putea fi urmăriţi penal

Ultimii patru miniştri de Interne ar putea fi urmăriţi penal
19 Ian 2008   •   10:32

Ultimii patru miniştri de la Interne, Ioan Rus, Marian Săniuţă, Vasile Blaga şi Cristian David ar putea intra, printre mulţi alţii, pe lista demnitarilor urmăriţi penal. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la cotidianul Gândul. Cei patru au fost reclamaţi la Parchet, chiar de către subalternii lor, pe motiv că aceştia nu au emis instrucţiunile necesare pentru ca poliţiştii să-şi primească drepturile prevăzute de lege.

Sindicatul poliţiştilor îi cere procurorului general să-l sesizeze pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu săvârşirea de către cei patru a unor infracţiuni de abuz în serviciu contra interesului public. Potrivit jurnaliştilor, de la Gândul, poliţiştii sunt revoltaţi pentru că, de şase ani, poliţiştii nu-şi pot primi drepturile prevăzute de lege. Acuzaţiile aduse ultimilor patru miniştri sunt extrem de grave: aceştia ar fi blocat ?cu rea credinţă" de la publicarea în Monitorul Oficial a sute de ordine şi instrucţiuni emise de minister. în domeniul ordinii publice, al Poliţiei Române şi Poliţiei Judiciare. Cea mai mare nemulţumire a poliţiştilor-sindicalişti este legată de blocarea aplicării legii privind Statutul poliţistului.

Conform datelor prezentate de Sindicatul ?Diamantul", din cele 82 de articole ale legii, 26 fac trimitere la necesitatea emiterii unor ordine ale ministrului, cu caracter normativ, care să facă legea aplicabilă. Potrivit legii, ministrul era obligat să emită cele 26 de ordine în 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, dar niciunul din cei patru miniştri nu a făcut asta, vreme de şase ani! În replică la acuzele sindicaliştilor, reprezentanţii MIRA le-au declarat jurnaliştilor că ordinele respective nu au fost publicate în Monitorul Oficial pentru că au un domeniu de aplicare limitat. Iar într-o astfel de situaţie, susţin ei, nu se impune ca informaţiile să fie aduse la cunoştinţa tuturor cetăţenilor.

Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close