Antena 3 CNN Actualitate Ultimul drum al eroului Aurel Marcu (VIDEO)

Ultimul drum al eroului Aurel Marcu (VIDEO)

Ultimul drum al eroului Aurel Marcu <font color=red>(VIDEO)</font>
09 Sep 2007   •   18:57

Aurel Marcu, soldatul mort în Afganistan, a fost înmormântat ca un erou. Cu feţele împietrite de durere, familia şi cunoscuţii şi-au luat rămas bun, duminică, de la cel care şi-a riscat viaţa, în războiul altora. Aurel Marcu avea 31 de ani, era căsătorit şi avea o fetiţă de numai 5 ani. A petrecut puţin timp împreună cu fiica sa, iar la ultima despărţire nu ştia că nu va mai apuca să o strângă în braţe.

Cinci ani în razboi, cinci ani de griji şi nopţi nedormite pentru familia soldatului. Nu au scăpat de ce le-a fost mai teamă. Aurel va rămâne pentru totdeauna un erou în mintea celor care l-au cunoscut. A fost decorat post-mortem la gradul de sublocotenent. Familia şi cunoscuţii soldatului căzut la datorie au aflat vestea morţii încă de joi. Au sperat în fiecare minut că este o greşeală şi Aurel se va întoarce acasă sănătos. Sâmbătă noapte, însă, au ştiut că nu mai e nicio speranţă. Cu feţele împietrite de durere, au aşteptat convoiul militar.

Aurel Marcu a fost înmormântat duminică, în comuna Mătăsari din judeţul Gorj, acolo unde şi-a petrecut copilăria. Sicriul cu corpul neînsufleţit al militarului a fost purtat de umeri chiar de colegii lui. 15 preoţi s-au rugat pentru sufetului soldatului. A fost condus pe ultimul drum de un convoi militar şi peste o mie de cunoscuţi.

IMAGINI EMOŢIONANTE DE LA ÎNMORMÂNTAREA EROULUI AUREL MARCU

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close