Antena 3 CNN Actualitate Ultimul hipodrom din România zace în paragină, de ani buni

Ultimul hipodrom din România zace în paragină, de ani buni

Ultimul hipodrom din România zace în paragină, de ani buni
28 Ian 2008   •   18:46
Deschis în 1922, hipodromul din Ploieşti este ultimul din România şi nu mai este funcţional de câţiva ani. Reporterii agenţiei Associated Press au realizat un material în locul plin, altădată, de mii de oameni. Aflat la intrarea în oraşul Ploieşti, hipodromul a fost lăsat de izbelişte, în ultimii ani. Reporterii amintesc faptul că locul era perfect funcţional, în timpul erei comuniste, şi a găzduit curse chiar în timpul celui de-al doilea război mondial. Hipodromul are 390 de hectare, iar un kilometru pătrat este evaluat la peste 100 de euro.

Regia naţională a Pădurilor, Romsilva, a anunţat însă că activităţile nu mai sunt rentabile. Întreţinerea lunară a fiecărui cal ajunge până la 100 de euro. Închiderea hipodromului nu va însemna decât zeci de oameni şomeri, care încearcă, deocamdată, să facă tot posibilul pentru a îngriji caii, cu ce au la dispoziţie.

Ultimul campion care a câştigat la Ploieşti a primit un premiu de doar 30 de euro. În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor a înregistrat pierderi de aproximativ 7,7 milioane de euro. Decizia de a vinde cei 500 de cai va aduce un profit de aproximativ 700.000 de euro.

Observator

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close