Antena 3 CNN Actualitate ANUNȚ OFICIAL în această dimineață. A MURIT

ANUNȚ OFICIAL în această dimineață. A MURIT

ANUNȚ OFICIAL în această dimineață. A MURIT
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Sep 2017   •   10:46

Ultimu șef al securității lui Nicolae Ceaușescu a murit la vârsta de 86 de ani. Generalul Iulian Vlad ar fi împlinit 86 de ani în luna februarie.

Iulian Vlad a fost un general român, Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne și șef al Departamentului Securității Statului înainte de evenimentele din 1989.

A fost membru al Partidului Comunist Român din anul 1946. În timpul evenimentelor din decembrie 1989, împreună cu generalul Ștefan Gușă, șeful Marelui Stat Major, Iulian Vlad (potrivit istoricului Alex Mihai Stoenescu) a reușit să prevină războiul civil spre care se îndrepta România în acele momente.

În data de 31 decembrie al aceluiași an a fost arestat și condamnat la 25 ani de închisoare, ca urmare a implicării sale în represiunea care a avut loc la Timișoara și la București, înaintea căderii regimului Ceaușescu. Nu a executat însă din sentință decât 4 ani, la închisoarea de la Jilava. Pe timpul executării pedepsei nu a cerut și nu a beneficiat de niciun act de clemență.

Într-unul din ultimele sale interviuri Generalul Vlad spunea: ”Teroriștii de la revoluție nu au existat, ci doar un plan de rupere a țării. A existat unplan diabolic care nu a pornit dintr-o minte idioată”.

×
Subiecte în articol: Securitate

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Horoscop 1-15 iunie 2023, cu Cristina Demetrescu
x close