Antena 3 CNN Actualitate Un accelerat Bucureşti-Baia Mare a ajuns la destinaţie după două zile. Alte patru garnituri, blocate în apropierea Capitalei

Un accelerat Bucureşti-Baia Mare a ajuns la destinaţie după două zile. Alte patru garnituri, blocate în apropierea Capitalei

Un accelerat Bucureşti-Baia Mare a ajuns la destinaţie după două zile. Alte patru garnituri, blocate în apropierea Capitalei
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Dec 2010   •   08:49

Patru trenuri au rămas blocate joi noapte timp de mai multe ore în Halta Periş, în apropiere de Bucureşti. Blocajul pe calea ferată a apărut după ce una dintre garnituri a doborât cu pantograful un cablu de curent. Pentru alţii, un drum cu trenul a fost un coşmar de două zile. Atât au făcut zeci de oameni care au plecat cu trenul din Bucureşti spre Baia Mare.

Cele patru garnituri se deplasau pe ruta Bucureşti-Ploieşti. Pasagerii au fost nevoiţi să aştepte ore întregi în trenuri, după ce un cablu de curent s-a rupt în apropiere de Halta Periş. 

Două garnituri au sosit la faţa locului pentru a prelua pasagerii blocaţi în câmp mai bine de patru ore. Echipele de intervenţie au reuşit să transfere doar o parte dintre călătorii. Ceilalţi au rămas blocaţi în trenuri, pentru că uşile electreice nu se mai deschideau.

Reprezentanţii CFR au remediat problema cablului rupt, iar circulaţia feroviară a fost reluată în zonă după patru ore . 

Un alt tren accelerat care a plecat în seara de 1 Decembrie din Bucureşti spre Baia Mare a ajuns abia joi noapte, adică după mai bine de 30 de ore.

Şi nu au fost singurii. CFR a anunţat joi întâzieri de sute de minute, mai multe anulări, dar şi garnituri de tren oprite pe traseu. Trenul Intercity 549 Timişoara - Iaşi spre exemplu a ajuns la destinaţie după 25 de ore, dintre care 9 au fost calculate ca întârziere.

Un alt tren a fost blocat în zona Vatra Dornei peste 8 ore. Iar în momentul în care a fost repus în mişcare peste vagonul de dormit s-a prăbuşit un copac. Din fericire nu au existat victime.

 


×
Subiecte în articol: tren blocat cablu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close