Antena 3 CNN Actualitate Un alt bolnav cu handicap, umilit de statul român. A rămas cu 33 de lei din pensie, după ce nu s-a mai putut deplasa la comisia de evaluare

Un alt bolnav cu handicap, umilit de statul român. A rămas cu 33 de lei din pensie, după ce nu s-a mai putut deplasa la comisia de evaluare

Un alt bolnav cu handicap, umilit de statul român. A rămas cu 33 de lei din pensie, după ce nu s-a mai putut deplasa la comisia de evaluare
02 Iun 2013   •   20:37

Persoanele cu handicap sunt în continuare umilite de autorităţile statului. De data asta este vorba despre caz din judetul Argeş. Unui bărbat de 60 de ani, imobilizat la pat de ani buni, i-a fost tăiată pensia de handicap. De doi ani, bărbatul trăieşte o dramă şi a ajuns să supravieţuiască cu 33 de lei pe lună.

În 2008, Ion Caramet, care a lucrat o viaţă întreagă pe şantier, a suferit un accident cerebral şi de atunci este ţintuit la pat. De la 230 de lei, cât lua pe lună, a ajuns să primească acum doar 33 de lei pensie de handicap. 

Bărbatul a fost încadrat cu gradul 2 de handicap în urma cu 5 ani. În fiecare an mergea la comisia de Evaluare a persoanelor cu handicap din Piteşti. În 2010, starea lui de sănătate s-a agravat iar familia a cerut ca bărbatul să fie reevaluat acasă . Au trecut câteva luni şi nu a venit nimeni să-l consulte. La scurt timp, omul a aflat cu stupoare că i-a fost schimbat nivelul de handicap.

Omul a facut contestatii peste contestaţii însă n-a primit niciun răspuns. Peste tot uşile i-au fost închise şi s-a lovit de birocraţie.

Sotii Caramet sunt disperaţi. Cu aceşti bani le este imposibil să cumpere medicamentele de care bărbatul este dependent. 

Cu lacrimi în ochi, oamenii cer acum să se facă dreptate


×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close