Antena 3 CNN Actualitate Un alt medic fals a operat 160 de pacienți la Timișoara

Un alt medic fals a operat 160 de pacienți la Timișoara

Un alt medic fals a operat 160 de pacienți la Timișoara
Sursa foto: foto: Pixabay.com
06 Feb 2019   •   17:38

Cazul falsului chirurg italian Matteo Politi nu este singular în România.

Citește și: Document exploziv în scandalul falsului medic. Codul de parafă, în numele unui șef din Ministerul Sănătății

În urmă cu patru ani, presa relata că un francez care se angajase la o clinică privată din Timișoara în calitate de mare specialist ortoped, era de fapt un medic fals, el operând fără să aibă diplomă.

François Pinori a sosit la Timişoara în 2004, din Italia, unde şi-a câştigat un renume de specialist în probleme de coloană. Timp de doi ani, nimeni nu a bănuit că aceasta era un şarlatan. Unul care însă ştia şi meserie, făcea operaţii complicate la coloană prin laser, potrivit Adevărul.

François Pinori a operat la Timişoara, timp de doi ani, 160 de pacienţi. Culmea, multe operaţii au avut succes. Au existat însă şi cazuri în care pacienţii nu s-au vindecat, din contră având nevoie ulterior de alte operaţii şi tratamente.

François Pinori a reuşit să inducă în eroare pe toată lumea. El a depus la Direcţia de Sănătate Publică Timiş diploma cu care atesta că este absolvent al Universităţii de Medicină din Paris. Ulterior, s-a descoperit că documentele erau false.

Francezul era specialist în „decompresiune discală percutantă cu laser”, ometodă cunoscută în lume, dar nepracticată în România până la vremea respectivă. Costul unei operaţii costa între 650 şi 1.000 de euro.

Citește și: Adina Alberts, despre falsul medic italian: Nu am avut nevoie de mult timp să îmi dau seama că ceva e în neregulă! - VIDEO

Ghinionul lui Pinori a fost că la Timişoara a sosit o echipă de jurnalişti de investigaţie din Italia, care îl căutau pentru că acesta a fost condamnat de Curtea de Apel din Firenze pentru practicarea ilegală a medicinei. Înainte să vină în România, François Pinori a lucrat timp de patru ani în Italia şi a operat ilegal în mai multe localităţi, până când a fost depistat de carabinieri.

Falsul medic a fost condamnat la două luni de închisoare în Italia, dar până la urmă a scăpat doar cu o amendă penală de 2.300 de euro.

După ce a ieşit la iveală adevărata faţă a specialistului ortoped, Pinori a dispărut din România. Potrivit unor surse, acesta fugise în Siria.

Citește și: Matteo Politi, bărbatul care s-a dat drept medic, a încercat să fugă din România. A fost prins de polițiști la frontieră

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close