Antena 3 CNN Actualitate Un alt pacient a murit după ce a fost plimbat între spitale, la Braşov

Un alt pacient a murit după ce a fost plimbat între spitale, la Braşov

Un alt pacient a murit după ce a fost plimbat între spitale, la Braşov
16 Apr 2015   •   11:36

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenşă Braşov a deschis o anchetă după ce un bărbat de 49 de ani a murit în urma mai multor plimbări între spitale. Rudele spun că moartea a fost provocată de o injecţie pe care i-au făcut-o medicii de pe ambulanţă. Soţia bărbatului spune că a chemat ambulanţa în 9 aprilie pentru că soţul ei se simţea rău.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de la subunitatea Tărlungeni, format din şofer şi asistentă, care a constatat că bărbatul se afla în şoc anafilactic fiindcă luase un medicament piafen pentru o durere de cap.

"S-a constatat că este vorba despre un şoc anafilactic, pacientul fiind cunoscut cu alergie la algocalmin. El luase piafen, care conţine algocalmin. Date fiind aceste informaţii, s-a solicitat o altă ambulanţă, cu medic. Pacientul a fost dus în ambulanţă unde i s-a făcut o injecţie cu adrenalină, specifică în cazurile de şoc anafilactic. El a fost dus, în jurul orei 10.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Braşov", a spus şeful Serviciului de Ambulanţă Braşov, Liviu Stelea.

După câteva ore, medicii de la SJU Braşov l-au trimis acasă. În aceeşi seară bărbatul s-a simtiţ rău iar piciorul unde i se făcuse injecţia a început să i se umfle. A chemat din nou Ambulanţa.  "El este dus din nou la UPU, apoi la ora 4.00 se solicită ambulanţa pentru transferul pacientului la Spitalul de Boli Infecţioase, unde rămâne până la ora 15.00, când se solicită transportul înapoi la Spitalul Judeţean Braşov, pentru a fi văzut de un chirurg. Medicul chirurg constată că infecţia este extinsă la tot piciorul şi, sub anestezie generală, bărbatul este supus unei incizii de sus până jos", a mai spus Stelea.

Potrivit acestuia, pacientul moare la Spitalul Jude'ean Braşov după aproape trei ore de la intervenţie. Cu toate acestea Stelea spune că nu există culpă în acest caz şi dă vina pe "sistemul pavilionar de transport sau de plimbat al pacienţilor între spitale".

×
Subiecte în articol: spital
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close