Antena 3 CNN Actualitate Un arădean sculptează piese unicat pentru clienţi străini (VIDEO)

Un arădean sculptează piese unicat pentru clienţi străini (VIDEO)

Un arădean sculptează piese unicat pentru clienţi străini (VIDEO)
Sursa foto: trofee
13 Mar 2010   •   12:48

Un arădean este atât de îndrăgostit de sculptură, încât a renunţat la slujba sa pentru ea. Să nu credeţi că nu câştigă nimic din asta. Ba dimpotrivă. Face doar obiecte unicat pentru colecţionari, iar sculpturile sale au plecat peste tot în lume. De la mânere din fildeş sau corn de cerb pentru cuţite şi până la panoplii pentru trofee, toate sunt făcute cu migală şi talent.

Atelierul de sculptură al lui Alexandru Blaj este chiar la acesta acasă. Aici prind viaţă modele miniaturale, unicat, unele sculptate cu freza de dentist.

Cuţite vânătoreşti în teacă de fildeş sau esenţe rare, panoplii sau statuete, toate prind viaţă în mâinile arădeanului.

Artistul are parte şi de comenzi ieşite din comun, cum ar fi un corn de elan pe care un client a cerut să fie sculptat chipul copiilor lui sau chipul lui Heidi Klum pe un baston.

Preţul obiectelor-unicat porneşte de la câţiva euro şi poate ajunge chiar până la sute de euro în cazul celor care necesită muncă mai migăloasă sau materiale mai scumpe.

Obiectele sculptate de Alexandru Blaj au luat de cele mai multe ori drumul Australiei, Americii, Germaniei sau Franţei. Clienţii sunt fie milionari excentrici, fie colecţionari de artă.



Antena 3




×
Subiecte în articol: sculptura cutite
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close