Antena 3 CNN Actualitate Un avion de antrenament s-a prăbuşit lângă aerodromul Clinceni. Pilotul a murit (VIDEO)

Un avion de antrenament s-a prăbuşit lângă aerodromul Clinceni. Pilotul a murit (VIDEO)

Un avion de antrenament s-a prăbuşit lângă aerodromul Clinceni. Pilotul a murit (VIDEO)
03 Iul 2009   •   19:32

Un accident aviatic a avut loc, vineri seară, în apropierea aerodromului de la Clinceni. Un avion uşor, de antrenament, de tip "festival", s-a prăbuşit în zona aerodromului Clinceni, imediat după decolare.

Avionul de antrenament a luat foc la impactul cu solul. La bord se afla doar pilotul, în vârstă de 37 de ani, care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului. Bărbatul avea 324 de ore de zbor la activ.

"Din cele auzite, avionul ar fi făcut o întoarcere în cursul decolării. S-a întâmplat la 2-3 kilometri, pe câmp de aerodromul Clinceni. Mergea către pistă, a zburat 2-3 kilometri şi apoi nu ştim ce s-a întâmplat. Avionul a ars în proporţie de 85 la sută", a declarat Florin Păun, agent şef Poliţia Ilfov.


"Primul echipaj SMURD a ajuns repede la faţa locului. Din păcate, singura persoană care era în avion era decedată. Aeronava era în flăcări, iar focul a fost stins", a declarat Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

"E un avion privat care efectua o misiune de zbor în zonă. E vorba doar de un antrenament. Era un pilot calificat şi aea licenţa de zbor la zi", a declarat Constantin Voicu, director Aeroclubul Român.

"E un avion ultrauşor şi care se vinde foarte bine în lume. În situaţia în care este pilotat de un pilot cu pregătirea necesară nu este predispus la asemenea evenimente. Ca la orice avion însă, pot apărea şi defecţiuni care pot duce la astfel de evenimente. Este o aeronavă făcută să fie folosită de oameni, nu neapărat de un pilot foarte experimentat", a spus Sorin Stoicescu, fost şef Direcţia Aviaţie Civilă.



Acesta este cel de-al doilea accident care are loc la Clinceni în mai puţin de o lună. Pe 5 iunie, Mihai Dobre, preşedintele Aeroclubului Aurel Vlaicu şi-a pierdut viaţa tot pe aerodromul de la Clinceni. Avionul său, de tip Extra 300L, s-a prăbuşit în timp ce efectua un zbor de antrenament pentru mitingul aviatic organizat de Aeroclubul României, care urma să aibă loc în acea perioadă. Preşedintele aeroclubului Aurel Vlaicu a murit pe loc.


"E un avion şi de antrenament, şi de turism, se poate învăţa pe el. E un avion de începători, nu e cel mai sigur din lume, nu poţi spune că ai sisteme de siguranţă. Motorul acesta rotax este cunoscut că se mai opreşte în zbor, dar nu este o problemă având în vedere cât de uşor este. În şcoala de pilotaj se face de foare multe ori această procedură... aterizarea cu motorul oprit", a declarat Lucian Mândruţă, prezent în studioul de ştiri de la Antena 3.




Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close