Antena 3 CNN Actualitate Un băiat cântăreşte 100 de kilograme, la şapte ani (VIDEO)

Un băiat cântăreşte 100 de kilograme, la şapte ani (VIDEO)

Un băiat cântăreşte 100 de kilograme, la şapte ani <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Mai 2008   •   19:47

Un copil din Botoşani cântăreşte 100 de kilograme, la vârsta de numai şapte ani. Copilul se mişcă cu greu şi are deja grave probleme de sănătate. Medicii spun că s-a ajuns la această situaţie pentru că băiatul a fost neglijat de părinţi. Drama băiatului a început acum şase ani, când medicii au descoperit că are tulburări hormonale grave.

Părinţii l-au neglijat, iar boala s-a agravat. În numai şase luni, a luat în greutate peste 40 de kilograme. Merge foarte greu, iar urcatul scărilor e pentru el un adevărat chin. Nu poate să doarmă întins, pentru că se sufocă. Nici la şcoală nu se mai duce.

Cazul i-a şocat pe doctori. Băiatul le-a povestit că mănâncă zilnic jumări, şorici şi pâine cu untură. Şi asta pentru că mama se descurcă greu cu banii. Cei 5 fraţi ai lui sunt deja în grija statului, însă, de pe urma lui, părinţii primesc ajutor social.

Asistenţii sociali s-au autosesizat şi susţin că nicio autoritate din comună nu le-a atras atenţia asupra cazului băiatului. Specialiştii spun că există şanse ca băiatul să îşi revină şi să aibă o viaţă normală, pentru că are doar şapte ani. Speră să nu se îmbolnăvească şi de inimă, din cauza obezităţii.



În Europa, un copil din cinci este supraponderal, şi riscă să ajungă obez. Specialiştii spun că principalele cauze sunt sedentarismul şi mâncarea nesănătoasă, de tip fast-food. Situaţia copiilor obezi se agravează de la un an la altul.

În prezent, 30 la sută dintre tinerii cu vârste între 13 şi 25 de ani sunt supraponderali. Aproape jumătate ajung obezi. Bolile care altădată apăreau la 40-50 de ani, cum sunt tulburările cardiovasculare, afectează acum oameni mult mai tineri.

Cauzele sunt alimentaţia dezechilibrată şi lipsa de mişcare. De exemplu, unul din 5 elevi este scutit la educaţie fizică. În România sunt acum peste 3,5 milioane de obezi, copii şi adulţi.

Doar 10% dintre aceştia merg la un control medical şi numai unu la sută dintre ei sunt incluşi într-un program naţional de educaţie împotriva obezitaţii.

Observator

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close